INTI

Eerlijke productie van begin tot eind

Al bijna 30 jaar zijn Anna Cales en Leon van den Broek de trotse eigenaren van INTI Knitwear. En met recht trots, want dit prachtige merk kent een eerlijke productie van begin tot eind. Als jonge, avontuurlijke backpackers maakten ze tijdens hun eerste reis naar Zuid-Amerika kennis met de prachtige natuur, kleurrijke cultuur en gastvrije mensen. Ze zijn er nooit meer weggegaan. Inmiddels brengen ze ongeveer de helft van het jaar door in Otavalo, gelegen in het noorden van Ecuador, ter ondersteuning van de productie door een eigen team van ongeveer 800 breisters. Ze zijn zeer nauw betrokken bij elke stap van het proces, van de ontwerpfase tot het verven van de wol. Het breien en vervolgens de distributie van de producten. Bij INTI Knitwear wordt alles met de hand gemaakt met respect voor de natuur, culturen en mensen. Steek voor steek is elk item liefdevol gemaakt van hoogwaardige materialen, door lokale breisters. Dat is toch de essentie van duurzame mode?

Mooi is ook het label aan elk kledingstuk met daarop handgeschreven de naam van de maakster. Er staat ook op vermeld hoeveel exemplaren er van gemaakt zijn en het hoeveelste unieke item daarvan voor jou is.

Het proces van wol tot kledingstuk

De wol van INTI komt uit Peru. Daar leven de alpaca’s op 4000 meter hoogte. De baby alpaca’s worden na zes maanden voor het eerst geschoren. De wol van deze jonge alpaca’s is langer en dunner dan van een oudere alpaca. Hierdoor voelt het extra zacht op de huid. De wol wordt vervolgens uit Peru meegenomen naar Ecuador waar Anna en Leon persoonlijk de 800 breisters aansturen die veelal vanuit huis de INTI items breien.

De collecties van INTI Knitwear

Twee maal per jaar, in het voorjaar en najaar, brengt INTI een nieuwe collectie uit. Twee keer per jaar kopen wij een kleine collectie in, die speciaal voor ons gebreid wordt. Dit maakt dat je echt een uniek item koopt, maar tegelijkertijd zorgt INTI er zo voor, dat geproduceerd wordt naar vraag, waarmee overschot voorkomen wordt.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.